Damlataş Mağarası nasıl bulundu?

Antalya, Alanya İlçesi'nde şehir içinde ve deniz kıyısında bulunmaktadır. Merkeze 3 km. dir. Özellikleri: Damlataş Mağarası, 1948 yılında vapur iskelesi inşaatında kullanılmak üzere taş ocağı olarak tespit olunan bugünkü yerinde, bir dinamit ateşlenmesi sonucu bulunmuştur.

Damla taş mağarası nasıl oluştu?

1948 yılında liman inşaatında kullanılmak üzere taş ocağı olarak tespit olunan bugünkü yerinde, bir dinamit ateşlenmesi sonucu bulunmuştur. Birbirinden güzel binlerce sarkıt ve dikitlerle süslü bu mağara hemen koruma altına alınıp mağara hakkında araştırmalara başlanmıştır ve turizme açılmıştır.

Damlataş Mağarası hangi kayaçlardan oluşmuştur?

Damlataş mağarası, günümüzdeki gelişim sürecini tamamlamış ve 540- 545 m yükselti basamakları arasında askıda kalmış, fosil bir mağaradır. Karadağ kireçtaşı olarak adlandırılan Üst Jura-Alt Kretase'ye ait dolomitik kireçtaşı ile dolomit litolojisinden oluşan formasyon içerisinde gelişmiş bir mağaradır.

Damlataş mağarası giriş ücreti ne kadar?

Mağarayı her gün 09.000-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş Ücreti: tam 6 TL, öğrenci 3 TL. Mağara belediye işletmesinde olduğundan müze kart geçerli değil. Aracınızla gidecek olursanız otopark için de ödemeniz gereken park ücreti 5 TL.

Dim Mağarası kaç yıllık?

Dim Mağarası – Antalya Mağaranın denizden yüksekliği 232 metredir. 1998 yılında açılan mağara, Türkiye'nin ziyarete açılan ikinci büyük mağarasıdır. Bir milyon yıl yaşında olduğu tahmin edilmektedir.

Damlataş Mağarası Antalya nasıl oluşmuştur?

Damlataş Mağarası, 1948 yılında vapur iskelesi inşaatında kullanılmak üzere taş ocağı olarak tespit olunan bugünkü yerinde, bir dinamit ateşlenmesi sonucu bulunmuştur. Birbirinden güzel binlerce sarkıt ve dikitlerle süslü bu mağara hemen koruma altına alınıp mağara hakkında araştırmalara başlanmıştır.

Astım mağarası nasıl oluşmuştur?

Astım Mağarası – Mersin İçine helezonik demir bir merdivenle inilen mağaranın oluşumu 3. jeolojik döneme kadar uzanır. Birbirine bağlantılı, toplam uzunluğu 200 metreyi bulan galeriler silis minerallerinin birikmesiyle oluşmuş çok ilginç şekilli dev sarkıt ve dikitlerle süslüdür.

Tor topoğrafyası hangi kayaçlar üzerinde oluşur?

Tor:Bir coğrafya terimi: Çok miktarda mağmanın yerkabuğunun içinde katılaşması sonucu batolit denilen çok büyük derinlik kayaçları oluşur. üstteki kayaçların aşınması sonucu genellikle granitten oluşan batolitler yüzeye çıkar. batolitin yüzeye çıkan kısımına tor denir.

Peri bacalarının oluşumunda hangi kayaç türü etkili olmuştur?

Daha çok Ürgüp civarında bulunan şapkalı peribacaları konik gövdeli olup, tepe kısımlarında bir kaya bloku bulunmaktadır. Gövde tüf, tüffit ve volkan külünden oluşmuş kayaçtan; şapka kısmı ise lahar ve ignimbirit gibi sert kayaçlardan oluşmaktadır.

admin

15307 Post

Related Posts