Değişik ayva tatlısı

En kolay ayva tatlısı nasıl yapılır?

Kolay Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayvalar kabuklarından temizlenir.
  2. Ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri çıkartılır.
  3. Ocaktaki ayvalara kabuklar, çekirdekler ve toz şeker ilave edilir.
  4. Üzerine 1 su bardağı su, tarçın ve karanfil eklenip kısık ateşte kaynayana kadar pişirilir.

Ayvadan ne yapabilirim?

Ana Yemekten Tatlıya, Her Halini Denemeniz Gereken Ayvayla Hazırlanan 16 Nefis Tarif

  • Ayva Marmelatı Tarifi.
  • Ayva Reçeli Tarifi.
  • Tarçınlı Ayva Marmelatı Tarifi.
  • Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi.
  • Ayvalı Kereviz Salatası Tarifi.
  • Narenciyeli Ayvalı Kereviz Tarifi.
  • Ayvalı Et Sote Tarifi.
  • Ayvalı Pilav Tarifi.

Ayva tatin tatlısı nasıl yapılır?

Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.

En iyi ayva tatlısı nasıl yapılır?

Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. …
  2. Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. …
  3. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte su kaynayınca dek pişirin.

Ayva tatlısı kırmızı olması için ne yapılır?

Her bir yarım ayva için yaklaşık yarım su bardağı kadar şeker ilavesinde bulunun. Bu şekilde kıvamı hafif ağdalı olacak ve renkleri de tam istediğiniz gibi olacaktır. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de üzerlerine bolca serpin. Ne kadar çok ayva reçeli serperseniz renkleri o kadar koyu bir kırmızı olacaktır.

Vişne suyu ile ayva tatlısı nasıl yapılır?

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaların kabukları incecik soyulur.Ortadan kesilerek çekirdek ve iç kısımları çıkartılır.
  2. Ayrı bir kapta yazdan dondurucuya koyduğum vişneleri 1 su bardağı suda 10 dakika kadar pişirilir. …
  3. Ayvaları geniş bir tencereye kabuklar alta ayvalar üste gelecek şekilde dizilir.

Ayva en güzel nasıl yenir?

Yıkanıp temizlenen ayvalar küp küp ince dilimler halinde kesilir. Bir meyva tabağına konulan ayva dilimlerinin üzerine taze limon sıkıldıktan sonra tuz ilave edilir. Ardından çatalla yenilir. Hem ayvanın faydasını artıracak hemde boğazınıza takılma problemi ile karşılaşmayacaksınız.

admin

15307 Post

Related Posts