El sanatları teknolojisi

El sanatları Teknolojisi alanı ne iş yapar?

Geleneksel El Sanatları bölümünde mezun öğrenciler gelecek hayatlarında halıcılık seramik, ebru, yazmacılık, oya yapımcılığı, deri işçiliği gibi birçok el sanatları alanında çalışma şansına sahiptirler. Kurumlara bağlı olmadan bağımsız olarak da sanat üretimine devam edebilirler veya danışmanlık hizmeti verebilirler.

El sanatları Teknolojisi Bölümü Nedir?

El Sanatları Teknolojisi Alanı; El Dokuma ve Dekoratif El Sanatlarına ait yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır.

El sanatları dalları nelerdir?

Geleneksel Türk El Sanatlarını; halıcılık, kilimcilik, ebru, sumak, kumaş dokumacılığı, yazmacılık, çinicilik, seramik-çömlek yapımcılığı, işlemecilik, oya yapımcılığı, deri işçiliği, müzik aletleri yapımcılığı, taş işçiliği, bakırcılık, sepetçilik, semercilik, maden işçiliği, keçe yapımcılığı, örmecilik, ahşap ve ağaç …

Dekoratif el sanatları ne is yapar?

Meslek Tanımı : Günlük yaşamda kullanılan tüm giysi ve ev aksesuarlarının malzemelerini tespit eden yapabilen ihtiyaca göre yarı değerli taşları işleyen, yöresel el sanatlarını yaşatan ve üreten kalifiye meslek elamanıdır.

El sanatları ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKORTALAMA
El Sanatları Öğretmeni4.2506.910

El sanatları Bölümü Sözel mi?

El Sanatları Bölümü, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Söz konusu bölüm ülkemizde 2020 yılı itibariyle yalnızca 1 üniversitede 2 farklı tercih seçeneğiyle bulunmaktadır. Sözel puan türünden tercih edilmektedir.

El sanatları Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

  • KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık) …
  • MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık) …
  • MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık) …
  • ORDU ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık) …
  • PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık) …
  • RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık) …
  • SİİRT ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık) …
  • SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık)

admin

15307 Post

Related Posts