Hingel mantı tarifi

Kıymalı Hingel mantısı nasıl yapılır?

Kıymalı Mantı (Hingel) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu yoğurma kabına alıp ortasını açarak yumurtayı kıralım.
  2. Tuz ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğuralım.
  3. Hamurumuz ele yapışmayan kaskatı olmayacak bastırınca geri gelecek sertlikte bir hamur olsun.
  4. İki bezeye ayırıp üzerini bir bezle örtüp dinlenmeye bırakalım.

Hingel mantısı nedir?

Hıngel, mantı ile benzer özellikleri olan bir yemektir. Gürcistan'dad Khinkali olarak anılan hıngel, hamur arasına et yahut patates konularak yapılır. Türkiye'de özellikle Artvin'in Şavşat, Ardahan ve Posof'da yapılmaktadır.

Hingel mantısı nasıl pişirilir?

Kaynayan suyun içerisine mantıları azar azar ekleyin. Mantıları yumuşayıp su üstüne çıkana kadar haşlayın. Haşlanan mantıları süzgeçle süzün ve servis tabağına alın. Mantıların üzerine ev yapımı yoğurt dökün.

Hingel tarifi nasıl yapılır?

Hıngel tarifi Nasıl yapılır?

  1. Un, su, yumurta ve tuzu uygun bir kasede yoğurarak katı bir hamur elde edin.
  2. Bir taraftan da ince doğranmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu önceden haşlayıp ezdiğiniz patatese ekleyerek iç harcı hazırlayın.
  3. Yoğurduğunuz hamurdan bezeler alın.
  4. Ber bir bezeyi ince bir şekilde açın.

Hingel ne kadar sürede pişer?

Geniş bir tencereye su koyup tuz ilave ediyoruz. Kaynayınca mantıları içine atarak 7-8 dakikada haşlıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt veya tereyağında biber yakarak gezdiriyoruz. Afiyet olsun…

Hangel hangi yöreye aittir?

Hengel, hangel veya hingel (Türkçe: Hangel / Hengel, Kürtçe: Xingal, Azerice: Xıngal / Xəngəl, Dağıstan: Hinkal), Kafkasya'da ortaya çıkmış içsiz-içli bir tür mantıdır. Türkiye'de Artvin ve çevresinde (özellikle Şavşat ilçesinde), Ardahan,Çorum, Sivas, Doğu Karadeniz, Erzurum, Kars'ta yapılır.

Hıngal hangi yöreye ait?

Hengel, hangel veya hingel (Türkçe: Hangel / Hengel, Kürtçe: Xingal, Azerice: Xıngal / Xəngəl, Dağıstan: Hinkal), Kafkasya'da ortaya çıkmış içsiz-içli bir tür mantıdır. Türkiye'de Artvin ve çevresinde (özellikle Şavşat ilçesinde), Ardahan,Çorum, Sivas, Doğu Karadeniz, Erzurum, Kars'ta yapılır.

Hingel hamuruna ne konur?

Hingel Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 adet yumurta.
  2. 1 su bardağı ılık su.
  3. Aldığı kadar un.
  4. 3-4 orta boy patates.
  5. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber.
  6. Tereyağı
  7. Su.

29-Jun-2015

Hıngel içinde ne var?

Hingel Tarifi İçin Malzemeler 1adetyumurta. 2su bardağıılık su. 1tatlı kaşığıtuz. 5su bardağıun.

Hingelin içine ne konur?

Kavrulan soğana salça ve baharat eklenerek altı kapatılır ve ezilmiş patatese eklenerek karıştırılır. Açılan hamurlar kesilir, mantı hamuru gibi ortalarına patatesli harçtan konur ve katlanmaya başlanır.

admin

15307 Post

Related Posts