Incir sineği ile mücadele

İncirde Akdeniz meyve sineği ile mücadele için ise 1 litre Success ilaç ile 10 litre su karışım hazırlanarak yarım litrelik pet şişe içine 100 miligram karışım konularak şişenin ortasına onluk çivi ile 8-10 tane delik açıldığı, incirlerin olgunlaşma döneminden en az 20 gün önce pet şişenin kapağı kapalı olacak şekilde …16-Oct-2019

Akdeniz sineği ile nasıl mücadele edilir?

Biyoteknik mücadele: Akdeniz sineği, ruhsatlı tuzaklar kullanılarak kitlesel tuzaklama ile ortadan kaldırılabiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu konuda çiftçilerimize mücadelede destek veriyor. Bu mücadele içinde tuzakla yakalama ve besin istasyonları sayılabiliyor.

İncir meyvesi neden dökülür?

Bazı çiftçiler zaman zaman yaşadıkları bu durumun ilek olgunlaşma sezonunda yaşanan soğukların incirin tozlaşmasını sağlayan ilkelerin hastalığından kaynaklandığını ileri sürerken uzmanlar incir kara sineğinden kaynaklandığını belirttiler.

İncire ilaç atılır mı?

Tabi ki bütün bunların yanında çeşitli ağaç türleri için uygulanacak olan farklı ilaç türlerinin de çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Bütün bu faktörlerden sonra incir ağacının kökten tüm dallarına kadar her alanını, uygun zirai ilaç ve makineler ile ilaçlama işlemi gerçekleştirilmektedir.

İncir çatlaması neden olur?

İncir Neden Çatlar? Bahçelerimizde tüm ağaçların belirli noktalarında incirler çok güneş gördüğü için dalında çatlama yapar. Bu durum tüm mahsüllerimizin  oranında meydana gelmektedir. Kesinlikle bozuk ya da çürük olduğu anlamına gelmez, aksine güneş kurusu lezzetini ilave ettiğinde enfes farklı bir aroma sağlar.

Akdeniz sineği için hangi ilaç kullanılır?

Mükemmel kontrol: Exirel® 100 SE, turunçgilde Akdeniz meyve sineği zararlısı ile mücadelede mükemmel kontrol sağlar. Nu-Lure®* (hidrolize edilmiş mısır glüten yemi %44) ile birlikte kullanılması gerekmektedir. Nu-Lure® Akdeniz meyve sineği erginlerini çeker ve Exirel® 100 SE ise zararlıları kontrol altına alır.

Meyve sineği tuzağı nasıl yapılır?

Tuzak olarak 0,5 lt lik şeffaf plastik kaplar kullanılır. İçerisine elma sirkesi konan ve üzerinde 3 mm'den büyük olmayan 8-10 adet delik açılarak ağaçların gölge bir yerine asılır. Asılan sirkeli kaplar üreticiler tarafından haftalık kontrol edilerek eksilen sirkelerin tamamlanması sağlanır.

İncir ağacının sararması nedeni nedir?

İncir Ağacının yapraklarının sararması çok ani olmasa da devamında kurumaya gideceğinin belirtisidir. Derhal yaprakları koyu yeşil ve canlı hale gelmezse bu ağaçlardan hatırı sayılır bir incir hasadı yapmak mümkün olmadığı gibi, sağlıklı bir hasat yapmakta kolay değildir. Çoğunluğu ermeden dökülür zaten.

admin

15307 Post

Related Posts