Kamuda çalışan üniversite mezunu işçiler son dakika

Işçilikten memurluğa nasıl geçilir?

Kamu kurumlarında işçilikten memurluğa geçiş her zaman mümkün hallerdendir. Ancak bu işçinin talebine göre şekillenmez. Öncelikle o kurumun memura ihtiyaç duyması, yeterli boş memur kadrosunun bulunması, eğer münhal kadro yok ise o kurumun talep etmesi ve Devlet Personel Başkanlığı'nca kadro tahsisi gerekir.

Üniversite mezunu işçi olur mu?

“Her ne kadar üniversite mezunu olsanız ve kendinizi kariyerli, vasıflı, liyakatli görseniz de resmi kayıtlarda "vasıfsız işçi" olduğunuzdan dolayı çalıştığınız kurum sizi istediği yerde ve pozisyonda çalıştırabiliyor.

Lisans mezunu sürekli işçi olabilir mi?

*Üniversiteli İşçiler kimdir?* Kamu Kurumlarda, Belediyelerde ve KİT'lerde 4857 sayılı yasaya tabii daimi işçi statüsünde; (Önlisans, Lisans Mezunu hatta Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamlamış) vasıfsız kadroda çalışan işçilerdir.

Lisans mezunu işçi olarak çalışabilir mi?

Üniversite mezunu işçiler işçi statüsünde olduklarından, kurumları üniversiteli işçileri istediği yerde ve pozisyonda çalıştırabilmektedir.

4d memur olabilir mi?

Kamu Kurumlarında çalışan işçilerin tamamı 4d'ye tabidir. Yani 30 yıl önce Kamu Kurumuna yerleşen bir işçi ile taşerondan kadroya alınan bir işçi yada sonradan İş Kur üzerinden alınan bir işçi bu maddeye tabidir. Bu statüye tabi çalışan bütün işçiler kamuda daimi işçi olarak çalışır.

Memur işçi kadrosuna geçebilir mi?

İşçilik statüsü de, 4/B'li statüsü gibi 657 sayılı Kanunun dışında yer alan bir statüdür. İşçi statüsünde çalışan bir kişinin özlük hakları 4857 sayılı İş Kanunu ile düzenlenmektedir. Memur olan kişinin, işçi kadrosuna istifa ederek geçişi mümkündür.

Sürekli işçiler ne kadar maaş alacak?

EN DÜŞÜK 5400 TL MAAŞ En düşük kadrolu işçi maaşı 6 bin 750'den başlıyor. İnsan Kaynakları A.Ş.'ye bağlı 1654 işçimizin en düşük maaşı aylık 5 bin 400 lira olacak.

admin

15307 Post

Related Posts