Kara şimşek nasıl yapılır

Kara Şimşek nasıl haşlanır?

Yeşil Mercimek Yemeği (Kara Şimşek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yeşil mercimeklerimizi alalım, üzerine suyu ilave ederek haşlanmaya bırakalım. …
  2. Ara ara karıştırarak 10 dakika kadar haşladığımız mercimekleri ocaktan alalım ve suyunu süzelim.

Kara mercimek yemeği nasıl oluyor?

Tenceremize sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri ekleyelim. Yarım halka doğradığımız havuçları da ekleyip biraz kavuralım. Sonrasında domates, biber salçasını ve kırmızı toz biberi ekleyip kavurmaya devam edelim. Bir miktar su ile biraz pişmeye bırakalım.

Kara şimşeğin faydaları nelerdir?

  • Lif deposudur. …
  • Bağırsakları düzene sokar, kabızlığa engel olur.
  • Glisemik indeksi düşüktür, diyabete karşı korur.
  • Demir bakımından zengindir, anemi (kansızlık) hastalığına iyi gelir.
  • Anne sütünü çoğaltır.
  • Kolesterolü dengeler, kalp-damar hastalıklarının önlenmesinde etkilidir.

Yeşil mercimek Kara Şimşek nasıl yapılır?

Soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara salça eklenir. Salça da kavrulunca mercimekler ilave edilir ve üzerine toz biber eklenir. Birkaç dakika daha kavrulunca üzerine kaynar su eklenir ve birkaç taşım kaynatılır.

Kara mercimek nasıl haşlanır?

İstediğiniz ölçüdeki yeşil mercimeği tencereye alın ve üzerine 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte haşlayın. Haşlanan mercimeğin siyah suyunu süzgeç yardımı ile süzün. Hafif dişe gelecek gibi çorbalara salatalara pilavlara eklemek için ideal olacaktır.

Kara mercimek ne kadar sürede haşlanır?

Haşlarken 1 su bardağı mercimek için 3 su bardağı su hesabı yapabilirsiniz. Fazla suyu mercimekler piştikten sonra süzebilirsiniz. Mercimeği kısık ateşte pişirirseniz taneleri bütün kalır, yüksek ateşte kaynatırsanız kırılıp dağılmaya başlar. — Siyah beluga mercimeği 20-25 dakika aralığında pişer.

Kara mercimekli pilav nasıl yapılır?

Siyah mercimekler bol suda yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanınca süzülür ve üzerine bulguru eklenir. Soğan, sıvı yağ ve tereyağında iyice öldürülür, üzerine salçaları eklenir biraz daha kavrulur. Su, tavuk suyu, tuz, bulgur ve mercimek üzerine eklenir, kısık ateşte suyunu çok çektirmeden pişirilir.

admin

15307 Post

Related Posts