Myp ile yatay geçiş kontenjanları

YÖK'ün aldığı karara göre bir bölüm her yıl aldığı öğrenci sayısının %30'u kadar MYP ile yatay geçiş kontenjanı açmak zorunda. Örneğin üniversiteye kayıt olduğunuz yıl 150 öğrenci alan bir bölüm en fazla 45 öğrenci alabilir.

Yatay geçiş kontenjanları neye göre belirlenir?

Kurumlar arası yatay geçişlerde kontenjan sayısı her sene Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir ve Kurum'un sitesinde ilan edilir. Kontenjan sayısı üniversitelerin yerleştirme sonuçlarındaki doluluk oranına göre her sene değişiklik gösterdiğinden, internet sitesinden takip edilmesi gerekir.

Yatay geçiş kontenjanları ne kadar?

Öğrenci Sayısı: Bir bölüme yatay geçişle kaç öğrenci alınacağı genellikle o bölümün öğrenci kontenjanı ile orantılıdır. Bu oran % 5-10 arası olabilir. 100 kişilik bir kontenjanı olan bölüm 5 öğrenci alabilir. Bu sayılar da üniversiteler tarafından belirlenir ve açıklanır.

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş kaç kez yapılır?

MERKEZİ EK 1 HAKKINIZI SADECE BİR KEZ KULLANABİLİRSİNİZ DİĞER KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ HAKKINIZI HER ZAMAN. Yaptığınız geçiş sistemine bağlı. Eğer ek 1 maddesine bağlı merkezi puanla yatay geçiş yapacaksanız sadece girdiğiniz yıldaki taban puana bakılarak alınır.

MYP ile yatay geçiş 2022 ne zaman?

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek Madde 1) Başvurusu. 01-15 Ağustos 2022 tarihleri arasında https://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/mypyatay/basvuru/ web adresinden online başvuru yapılması gerekmektedir. 15 Ağustos 2022 saat 17:00'dan sonra başvuru alınmayacaktır.

Hangi durumlarda yatay geçiş yapılamaz?

Cevap 1 – Ön lisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

Yatay geçişi kim onaylar?

Bunun için öğrencinin yurtdışında okuduğu kurumun YÖK tarafından tanınması ve yatay geçiş için başvurduğu üniversite tarafından eşdeğerliğinin onaylanması gerekiyor.

Yatay geçiş yedek kontenjan nedir?

(2) Başarı şartını taşıyan yeterli sayıda adayın olması halinde kontenjan sayısı kadar yedek aday ilan edilir. Belirlenen süre içinde asıl adaylardan başvuru yapılmaması halinde sırayla yedekler çağrılır.

Yatay geçişte kaç tercih hakkı var 2022?

Yatay Geçiş için başvuru sınırlaması var mıdır? Hayır, istediğiniz kadar üniversiteden, istediğiniz kadar bölümüne başvurabilirsiniz.

2 kez merkezi yatay geçiş yapılabilir mi?

Merkezi Yerleştirme Puanını kullanarak farklı bir bölüme yatay geçiş yaptınız ve bu bölümden memnun değilseniz 2.defa MYP puanıyla yatay geçiş yapamazsınız. Ancak geçiş yapmadan önceki bölümünüze tekrar dönebilirsiniz.

Yatay geçiş hakkı kaç kere?

Önlisans programlarında ilk yarıyıl ya da son yarıyıl için; lisans programlarıda ise ilk yıl ya da son yıl için başvuru yapılamaz. Başvuru Sayısı: Bir öğrenci 2 kez başvurabilir. Üniversitenin onayı olduğu sürece, bir kez reddedilen bir öğrenci bir sonraki yarıyılda da başvuru yapabilir.

admin

15307 Post

Related Posts