Oryantasyon programı nedir

Fransızca orientation kelimesinin Türkçe söylenişi oryantasyondur. İşe yeni başlayan çalışanların gereken tüm bilgileri edinmesi ve kısa sürede işe adapte olması için yapılan bir eğitimdir. Sadece eğitim verilmekle kalmaz aynı zamanda kişinin bu eğitime ve işe uyup uymadığı da denetlenmiş olur.

Oryantasyon programı nasıl yapılır?

Oryantasyon süreci nasıl hazırlanır?

  1. Şirketin kurumsal kimliğini tanıma.
  2. Departmanları ve görevlerini tanıma.
  3. Şirketin değerlerini anlama.
  4. Fiziksel koşulları tanıma.
  5. Çalışma koşullarını anlama.
  6. İş yapış biçimlerini değerlendirme.

Oryantasyon programının konusu nedir?

Oryantasyon eğitiminin içeriği şöyledir: Kurumun tanıtılması: Personel kurumun geçmişi, şu anki durumu ve gelecek hedefleri anlatılır. Böylece, personelin kurumu benimsemesi ve kuruma olan aidiyetinin artması sağlanır. Yöneticilerin tanıtılması: Personele şirketteki tüm yöneticilerini tanıtılır.

Oryantasyon eğitimi ne kadar sürer?

Oryantasyon süresi ise genelde işin karmaşıklığına ve pozisyonun özelliğine göre 2 hafta – 6 ay arasında değişebilir.

Oryantasyon için neler yapılabilir?

Bu süreçte, çalışana kurumun temel bir tanıtımı yapılır ve genel olarak iş süreçleri hakkında bilgi verilir. Kurumun beklentileri, hedefleri, işin tanımı ve ihtiyaçlar genel bir çerçeve altında anlatılır.

Oryantasyon eğitimi kim tarafından verilir?

Oryantasyon eğitimini genelde yönetici ya da o iş için görevli kişi verir. Büyük ve kurumsal şirketlerde oryantasyon kapsamındaki tüm uygulamaların ilk yöneticiler ve İnsan Kaynakları Bölümü ile paylaşılması önemlidir. Böylece çalışan için en uygun çalışma düzeni kurulmuş olur.

Oryantasyon eğitimi zorunlu mu?

“İşe başlama eğitimlerizorunlu! İşveren, çalışmaya başlamadan önce işe başlama eğitimi almasını sağlamakla yükümlüdür. Bu eğitimler işverence veya işveren tarafından görevlendirilen bilgi sahibi ve deneyimli çalışanlarca verilebilir. İşe başlama eğitimi her çalışan için en az iki saat olarak düzenlenmelidir.

Oryantasyon eğitiminin amacı nedir?

Oryantasyon eğitiminin amacı, çalışanın aklındaki sorulara cevap bularak kuruma hızla alışmasını sağlamaktır. İşin yapısını, işlevini, kurumun iş çevresini öğreterek yapacağı işin önemini, hak sorumluluk ve kurum kültürü ile aidiyet hissine sahip olmasını amaçlar.

Oryantasyon belgesini kimler alabilir?

USTA ÖĞRETİCİ ORYANTASYON EĞİTİMİNİN AMACI:

  • Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan/yapacak olan;
  • · Öğretmenler,
  • · Kadrolu usta öğreticiler,
  • · Görev alacak Ücretli Uzman ve Usta Öğreticiler katılabilir.

Halk Eğitim Oryantasyon belgesi ne işe yarar?

Usta öğretici oryantasyon belgesi, belge sahibinin mesleğini farklı kişilere öğretebileceğini gösteren belgedir. Bu belge ile halk eğitim merkezlerinde yarı zamanlı öğretmenlik yapılacağı gibi kadrolu öğretmenlik yapmak da mümkündür.

Oryantasyon nasıl olur?

Oryantasyon eğitimi nasıl yapılır?” diye sorulduğunda karşımıza iki aşamalı bir süreç çıkıyor. Programdaki çalışanı kuruma alıştırma süreci İnsan Kaynakları Departmanı ile yürütülürken, işe ve mesai arkadaşlarına alışma süreci ise oryantasyonun sorumlusu ya da yöneticisi tarafından gerçekleştiriliyor.

admin

15307 Post

Related Posts