Sualtı arkeoloji enstitüsü

Ilk sistemli su altı kazısını kim yaptı?

1960 yılında George Bass, Peter Throckmorton ve genç dalgıçlardan oluşan ekibi ile ilk defa Gelidonya'da, kara kazılarında kullanılan sistematik arkeolojik kazı tekniklerini uygulayarak dünyadaki ilk bilimsel sualtı kazısını gerçekleştirdi.

Bilinen ilk sualtı arkeoloji araştırmaları nerede gerçekleşmiştir?

Bu aslında Türkiye için bir ilk değil çünkü 1960 yılında Antalya Körfezi'nin batısında Gelidonya Batığı, dünyanın o gün için bilinen en eski batığıydı. Dünyanın da ilk bilimsel su altı arkeolojisi kazısı olarak kayıtlara geçti.

Yassıada batığı nerededir?

Bodrum'un Turgutreis beldesinin 3 mil açığındaki sualtında bulunan tarihi batıklar, “Yassıada Sualtı Arkeopark Projesi” kapsamında turizme kazandırılacak.

Ilk arkeolog kim?

Osmanlı döneminde büyük oranda yabancılar tarafından yapılan bu çalışmaları, gerçekleştiren ilk yerli isim Osman Hamdi Bey'dir. Kendisi ilk Türk arkeolog olarak kabul edilmesinin yanında, ülkenin ilk arkeoloji müzesi olan İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin kurucusudur.

Ilk arkeolojik kazı ne zaman yapıldı?

Dünyanın en eski arkeolojik kazısı M.Ö. 556-539 arasında Babil Kralı olan Nabonidus tarafından gerçekleştirildi.

Serçe Limanı Batığı hangi kıyıda bulunmuştur?

Türkiye'de 11.yüzyıla ait bir batıkta satranç taşları bulunmuştur. Satranç tarihi bakımından oldukça önemli olan bu taşlarla ilgili bazı gelişmeler vardır.Bu batık Marmaris Kalaba Burnu'yla Değirmen Burnu arasındaki Bozukkale (Loryma) yakınlarındaki Serçe Limanı denilen koyda çıkarılmıştır.

Serçe Limanı Batığı nerede bulundu?

Muğla. Muğla'da, Bodrum Kalesi Sualtı Arekoloji Müzesi'nde sergilenen "Serçe Limanı Cam Batığı", Orta Doğu ile Avrupa arasındaki ticaret yolunu 11. yüzyıldan bugünlere taşıyor.

admin

15307 Post

Related Posts