Çilek reçeli koyu olması için ne yapılır?

Reçelinizi yaparken tahta kaşık kullanmaya ve sık aralıklarla karıştırmamaya özen gösterin. Reçel hafiften koyu bir kıvam almaya başladığında 1 kg çilek için 1/2 adet limonun suyu ya da 1 adet limon tuzu ilave edip karıştırın. Limon ya da limon tuzu reçelin çok uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır.18-Jun-2019

Çilek reçelinin koyu olması için ne yapmalı?

Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Katı çilek reçeli nasıl yapılır?

Reçele lezzet verecek kendi öz suyunu salması için 1 gece kapağı kapalı serin ortamda bekletilir. Suyunu salmış Çilekler ocağın üstüne alınır ve orta ateşte kaynamaya bırakılır. İyice kaynamaya başlayınca en ufak göze alınır ve kısık ateşte yavaş yavaş kaynayıp pişmeye bırakılır. Ara ara mutlaka karıştırılır.

Çilek reçeli yaparken kararmaması için ne yapılır?

Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon tuzu veya limon suyunu ekleyip tekrar dikkatlice karıştırın ve ocağı kapatın. Limon tuzu reçelin daha uzun süre bozulmamasını sağlar. İyice temizlenmiş kavanozlara ekeyin ancak kapaklarını reçeliniz soğuyana kadar kapatmayın.

Çilek Reçeli neden kararır?

Tahta kaşık kullanmıyorsunuz Eğer metal kaşık kullanırsanız metalin içinde bulunan maddeler nedeniyle reçel tepkimeye girebilir ve yapısı bozulabilir. Bu da onun raf ömrünü etkileyerek erken bozulmasına ve küflenmesine sebep olur.

Reçel koyu olunca ne yapmali?

Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.

Çilek reçelinin püf noktaları nelerdir?

Buradaki en önemli püf noktalardan biri şekeri ilave ettikten sonra 1 gece dinlendirmek. Bu aşamada çilekler kendi sularını salacak ve şekerle beraber nefis bir kıvam alacaktır. Su ilave etmeden reçel yapmak istiyorsanız şekerinizin çileklerle beraber 1 gece dinlenmelerine mutlaka izin verin.

Çilek reçeli 1 kiloya ne kadar şeker?

Not: Eğer 1 kilo çilekten yapacaksanız, 4 su bardağı şeker kullanın.

admin

15307 Post

Related Posts